Общинските съветници в Асеновград положиха клетва (СНИМКИ)

Общинските съветници в Асеновград и кметовете на Общината и населените места официално встъпиха днес в длъжност. Церемонията бе водена от зам.-областния управител д-р Христо Грудев, а пловдивският митрополит Николай благослови присъстващите и им пожела да работят в името на хората.

След церемонията в длъжност встъпи и кметът на Асеновград Емил Караиванов.

32-ма от общо 33-мата избрани съветници в Общинския съвет се заклеха да служат на гражданите на Община Асеновград. Отсъстваше само съветникът от ГЕРБ Петър Желязков, който не успял да се върне от чужбина за тържесвената сесия.

Заедно със старейшините клетва положиха също кметът на общината Емил Караиванов и кметовете на 16-те села, избрани по време на местния вот. Всички те бяха благословени от плодивския митрополит Николай.

Веднага след водосвета, съветниците сформираха 7-членна комисия за избор на председател на местния парламент. Предложението за съветник №1 беше само едно – на председателя от миналия мандат д-р Светозар Шуманов. С таен вот колегите му гласуваха доверие да ги ръководи  и през следващите четири години.

Според д-р Шуманов това означавало, че сме поработили добре и много, коментира новият-стар председател. За първи път в Асеновград председател на местния парламент повтаря мандата си, същото се отнася и за кмета на общината, обяви от трибуната д-р Шуманов. Веднага след сесията градоначалникът също встъпи в длъжност и обяви:

„В моя екип може да се наложи да има промени, които са свързани със задачите, които предстоят в новия мандат, но тези промени ще бъдат ясни до края на тази седмица и началото на следващата“.

Засега не са ясни имената на всички зам.-кметове в екипа на Караиванов. Сигурно е, че на поста си ще остане зам.-кметът по хуманитарни дейности Мария Вълканова, но в кулоарите се обсъждаше, че зам.-кметът по строителството Пламен Йончев възнамерява да напусне поста си.

Очаква се коалиционните партньори от ДПС и Реформаторския блок да предложат свои кандидатури, научи DCNEWS.

Подобни статии

Top