Объркаха автора на „Игра на тронове“ с починалия продуцент на Бийтълс

Потребителите на Туитър объркаха продуцента на Бийтълс Джордж Хенри Мартин с автора на „Игра на тронове“ Джордж Реймънд Ричард Мартин, съобщи Mashable, цитиран от Gazeta.ru.

Истина е, легендарният английски музикален продуцент, когото Пол Макартни нарече „петия бийтълс“, почина на 90 години, пише изданието и добавя, че американският писател, известен със сагата „Песен за огън и лед“, си е съвсем жив.

Двамата Мартин били объркани дори от професионални журналисти. Една от статиите за смъртта на продуцента на Бийтълс била илюстрирана със снимка на писателя.

Междувременно авторът на фентъзи-сагата, по която се снима култовия сериал „Игра на тронове“ Джордж Мартин нарече слуховете за смъртта си силно преувеличени на страниците на LiveJournal.

„Странно и едновременно трогателно е, когато разбереш, че толкова много хора по света се безпокоят дали съм жив или мъртъв, но все пак, ще цитирам Марк Твен: „Слуховете за смъртта ми са силно преувеличени“ — написа писателят.

По думите му той никога не се е срещал със своя знаменит съименник от музикалния свят, но обича Бийтълс и цени приноса на продуцента Мартин в тяхната музика.

Източник: gazeta.ru
Превод: DCNEWS

Подобни статии

Top