Обявиха жълт код за обилни валежи в Пловдивско

Жълт код за опасни валежи в Пловдивско

Оранжев код за опасност от обилни валежи е обявен за 4 области в страната, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи Фокус.

Кодът важи за областите Видин, Монтана, Враца и София-област. Очакват се количества от 30-50 л/кв.м. Валежите ще продължат и през следващото денонощие.

Оранжевият код означава, че времето е опасно. „Прогнозирани са метеорологични явления с голяма интензивност. Възможни са щети и жертви. Бъдете много внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете. Следвайте съветите на властите”, съветват от НИМХ.

Жълт код за обилни валежи е обявен за 7 области в страната: София-град, Перник, Кюстендил, Плевен, Ловеч, Пловдив и Пазарджик. В тези области ще вали дъжд, очакват се количества от 20-35 л/кв.м. Валежите ще продължат и през следващото денонощие.

Жълтият код означава, че времето е потенциално опасно. Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но бъдете внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете.

Подобни статии

Top