Обявиха Любозар Фратев за „Почетен гражданин“ на Пловдив

Визитката на Любозар Фратев е дълга.

Пловдивският Общински съвет гласува единодушно за удостояване на бизнесмена и общественик Любозар Фратев  за Почетен гражданин на Пловдив.

Предложението е внесено от група от 18 общински съветници и е за изключителен принос в областта на обществения и културен живот на града и по случай неговата 80-а годишнина.

Предложението беше прието с 40 гласа „за“.

Визитката на Любозар Фратев е дълга. Председател на Съвета по туризъм – Пловдив; председател е на Съвета на фондация „Дом за Пловдивската опера”, носител на Почетния знак на Пловдив; учредител и почетен председател на БУЛТИШ – Дружество на български и турски бизнесмени; ротарианец: председател на Ротари комитета България-Русия, паст президент на Ротари клуб  Пловдив – Пълдин, 4 пъти носител на ротарианското отличие „Пол Харис”; меценат: учредител и председател на фондация „Балкански културен форум“, книгоиздател; член на УС на Българската туристическа камара; учредител и председател на УС на Тракийски туристически район; от 2007 до  2011 г. – общински съветник в Пловдив;  член на УС на Браншова  асоциация полимери.

През 2011 г. е удостоен с почетното звание СЛЕДОВНИК НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ. Член е на УС на фондация „Пловдив 2019“. От  2012 г. е носител на Почетния знак на фондация „Христо Ботьов“ под номер 39 от общо 50 удостоени.

Първи носител на наградата „Пловдивски клас“ на фондация „Добротворие“.

По негова идея се реализират прояви като „Дефиле на младото вино”, „Вино и гурме” и „Уикенд в Пловдив”.

Снимка: Радио Пловдив