Обявиха планираната дата за „Брекзит“!

Великобритания формално ще напусне Европейския съюз вероятно около декември 2018 година, обяви новият министър по въпросите около „Брекзит“ Дейвид Дейвис, предаде „Индипендънт“, цитиран от novini.london.

Дейвис представи своите виждания за „енергичен, но премерен подход спрямо „Брекзит“, в който приоритет ще бъдат търговските сделки както в Европа, така и в света.

„Част от икономическите привилегии, които очакваме след „Брекзит“, вероятно ще станат факат още преди формалното ни излизане, което се очаква да бъде около декември 2018 г.“, написа той в официалния сайт на Консервативната партия.

„Трябва подходът ни да бъде енергичен, но премерен. Това включва сериозни консултации и представяне на детайлни планове през следващите няколко месеца“, добавя Дейвис.

Въпреки че европейските лидери и вчера призоваха Тереза Мей да започне процедурите около развода с ЕС, като активира Член 50 колкото е възможно по-скоро, министърът по въпросите за „Брекзит“ очерта план, който значително отлага окончателното излизане.

Подобни статии

Top