Обявиха поръчката за нови паркомати за Синята зона в Пловдив

Нови 10 паркомата ще бъдат купени от Община Пловдив. Те ще струват 80 хиляди лева става ясно от обявената от администрацията обществена поръчка.

Общата прогнозна стойност на поръчката е 160 хиляи лева без ДДС. В документаията е записано, че в бюджета на ОП ”Паркиране и репартриране” за 2017 г. са предвидени 80 000 лв. без ДДС за доставката на 10 броя нови автомати за платено паркиране. При наличие на финансов ресурс обаче и ако има необходимост от закупуване на допълнителни паркинг автомати през 2018 г., с решение на възложителя ще бъдат закупени още 10 броя нови автомати за платено паркиране.

Припомняме, че миналата година бяха закупени три паркомата, които бяха монтирани първоначално на бул. „Княгиня Мария Луиза“, а впоследствие единият бе преместен на пл. „Гроздов пазар“. Пловдивчани вече свикнаха да ги ползват, затова общината смята да закупи още 10.

Междувременно общината обяви още една обществена поръчка – за ремонт на петия етаж на бившия хотел на рапъра Ванко 1. Там ще бъде настанено ОП „Организация и контрол на транспорта“. За 60 хил. лв. без ДДС ще бъдат устроени индивидуални работни места с преградни стени за служителите на общинското предприятие.

 

 

Подобни статии

Top