Обявиха Райфъла за национално издирване

Raifela

Пловдивският бизнесмен Атанас Червенков – Райфъла е обявен за национално издирване, съобщи за DCNEWS районният прокурор на Пловдив Гергана Мутафова. Бизнесменът се укрил след палежа на автомобилите на бившия депутат Антоний Йорданов.

Днес четирима футболни фенове бяха задържани с постоянна мярка „Задържане под стража“ за подпалването на три автомобила – два от които на фирма на бившия депутат и неговата дъщеря Стефка. Третата опожарена кола била ползвана от Павлина Хараланова, служителка на Червенков, за опит за отвличането на която, бяха осъдени двама души.

Срещу Симеон Г., Бисер Р. и Веселин З. е повдигнато обвинение по чл. 330 от Наказателния кодекс, за това, че в периода от 4 октомври, миналата година, до 22 януари 2015-та в Пловдив, при условията на продължавано престъпление, в съучастие помежду си /Веселин З. като подбудител и помагач, а Бисер Р. и Симеон Г. като извършители/, са запалили имущество със значителна стойност – леки автомобили  „Пежо”, „Шкода Октавия” и „Мерцедес.”

Срещу Стефан Г. е повдигнато обвинение по чл. 339 от Наказателния кодекс, за намерени на 24 януари, тази година в Пловдив 553 броя патрони.

Съдът намери, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение спрямо обвиняемите. Те са обвинени в умишлени престъпления, за които се предвижда наказание лишаване от свобода.

Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че те са извършили деянията, в които са обвинени. Съдът прецени, че е налице реална опасност да извършат престъпление, ако спрямо тях бъде взета по-лека мярка.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване и протест в 3-дневен срок пред Окръжен съд.

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top