Обявиха цените за наем на Колодрума

kolodruma9

Пловдивският общински съвет гласува създаването на  общинско предприятие „Многофункционална спортна зала”. За издръжката му от бюджета  на Пловдив  за 2015 година ще бъдат отделени 157 хиляди лева.

Средствата са предназначени за заплати и осигурителни вноски на персонала, който ще бъде общо 13 души. На последното заседание на местния парламент бяха утвърдени и тарифите за наем на цялата многофункционална зала.

Основните дейностите на новото общинското предприятие „Многофункционална спортна зала” са управление и поддържане на имота, скючване на договори за отдаване под наем и за популяризиране на  съоръжението.  С решение на общинските съветници таксата за провеждане на спортни мероприятия в залата е 6 хиляди лева, а за концерти ще се заплаща дневен наем в размер на 9 хиляди лева. В цената е включен и подземния паркинг, който е за 200 автомобила.

Отвън е отделно. Там паркингът си е общински и има цена, за да бъде използван отделно за събития и ще има отделна цена. Тя най-вероятно ще бъде гласувана на следващата сесия. Външният паркинг, който е към  общинското предприятие “Паркиране и репатриране“, ще се използва срещу заплащане, обясни кметът на Пловдив Иван Тотев.

Според приетите тарифи велоклубовете, които искат да използват колездачната писта в залата ще плащат 50 лева за 2 часа.  Колодрумът  ще може да се наема само от професионални спортни  клубове, а не от любители велосипедисти.

Трябва да минат чрез спортен клуб, което означава, че всеки един пловдивчанин може да се запише в спортен клуб, да вземе професионално колело и да мине обучение. Защото това е опасна писта, ние имаме наклони, които са над 40 градуса, а това наистина е опасно за живота, допълни градоначалникът.

Цените за отдаване под наем и за ползването на съоръжението са формирани на базата на сравнителен анализ с таксите на вече функциониращи зали в България.  Кметът Иван Тотев допълни, че се очаква до края на година  корекция на таксите, но не уточни в каква посока.

 

 

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top