Обявиха „Черен петък“ в книжарница в Асеновград

Обявиха черен петък в асеновградска книжарница

За първи път книжарница в Асеновград обяви „Черен петък днес. Над 150 заглавия са с намаление от 20% до 70%. Асеновградчани и гости на града могат да си купят книга от 3 лева, 5 лева, 7, 99 лева и т.н.. Цените са валидни до 19 ч. Целта на инициативата е да се събуди жаждата за книги у асеновградските читатели.

Да се предостави възможност за закупуване на различни любими произведения на достъпни цени. Само в рамките на няколко часа преди обяд десетки асеновградчани си закупиха книги. Други доведоха деца и внуците, за да им подарят сборник с любими разкази и приказки.

Почитателите на книжните творби се интересуваха от различни жанрове. От любовни романи, фентъзи, трилъри до психология и специализирана здравна или друг вид литература. Някои от посетителите разказаха, че винаги има електронен вариант да прочетеш едно произведение, но да усетят самия аромат на книгата е различно.

По думите на книжаря Ганка Маринова, която има над 20-годишен стаж в бранша, след 6-ти клас голяма част от децата в Асеновград изведнъж изгубват интерес към четенето. Изключение правят филираните романи. Тогава и книгата, по която е съставен филма, е сред търсените.

За разлика от по-малките, младежите на възраст около 20 г. проявяват все по- голям интерес към книгата. Те избират предимно от фантастика. По-улегналите дами и господа предпочитат романи. В сравнение с миналата година, асеновградчани четат повече, смята Маринова. И днешният „Черен петък“ в книжарницата показва точно това.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top