Обявяват конкурси за пет автобусни линии в Асеновград

Община Асеновград е започнала своя независима проверка на инцидента с изгорелия автобус миналата седмица. Администрацията е изискала пълна информация от всички институции, които проверяват случая – Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, пожарната и самата фирма-изпълнител.

Изискана е цялата документация на фирма „Комексмаш“, както и за наличието на застрахователни полици. От Регионалната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ трябва да предоставят информация за характера и размера на пожара, наличието на застрашени хора и причините за възникване на пожара.

Едва след това общинското ръководство ще реши как да процедира с договорите, сключени с превозвача, съобщи кметът Емил Караиванов.

Община Асеновград ще обяви нова обществена поръчка за фирма-изпълнител, която да поеме автобусни линии с номера 2, 3 и 5, Асеновград – Нови извор и Асеновград – Пловдив през Горни Воден. Договорите с превозвача за тези линии, който обслужва и линията с изгорелия автобус, изтича догодина.

Междувременно изпълнителят – Васил Пиронков, е обжалвал методиката за извършване на обществената поръчка, но съдът е отхвърлил жалбата му, поясни кметът.

Възложил съм на юристите на общината в рамките на 10 дни да изготвят процедурата по документацията и тя ще бъде обявена, посочи Караиванов.

Общината продължава и проверките на превозвача по повод оплакванията на граждани за линия №1, за които DCTV вече ви информира. Хората се жалваха, че чакат прекалено дълго по спирките. Извършени са и редица рутинни проверки, а администрацията е наложила санкции на превозвача, съобщи Караиванов.

Подобни статии

Top