Ограничителни колчета срещу обратен завой на бул. „Шести септември“

Екип на ОП „Организация и контрол на транспорта“ монтира около 70 ограничителни колчета от двете страни на преградните пана по бул. „Шести септември“ пред паметника на Съединението.

Това е едно от местата, където някои шофьори често нарушават двойната непрекъсната линия върху пътното платно и по този начин създават предпоставки за пътно-транспортни произшествия, обясни директорът на общинското предприятие Васил Павлов.

Монтирането на ограничителни колчета е в съответствие с политиката на Община Пловдив за осигуряването на по-голяма безопасност на движението.

Подобни съоръжения вече са поставени на бул. „Източен“ в отсечката от бул. „Княгина Мария Луиза“ до бул. „Шести септември“, на бул. „ Христо Ботев“ – от ул. „Авксентий Велешки“ до Бетонния мост, от хотел „Марица“ по моста до Панаира в южна посока и на „Брезовско шосе“ – в участъка от бул. „Дунав“ до ул. „Розова долина“, където, нарушавайки двойната непрекъсната линия, водачи на автомобили също правят нерегламентиран обратен завой.

Новите ПВЦ ограничителни колчета са по-високи. Предстои монтажът им на бул. „Шести септември“ в зоната от пешеходния светофар пред Районния съд до бул. „Цар Борис III Обединител“.

Подобни статии

Top