Одеонът готов до септември

odeon18

Започна ремонтът на Одеона, който трябва да приключи до месец септември. Реконструкцията е на стойност 230 хиляди лева. Сумата е заложена в бюджета на Община Пловдив. Предвижда се подмяна на седалките, който ще бъдат възстановени във вида им от древността.

Северната и Западната част на Форума ще се свържат, но едва след като приключи делото за оспорване на собствеността на земята под двата павилиона до Централна поща.

Целта на проекта е да се обнови сцената на Одеона и подземното пространство. Според плановете след полагането на хидроизолацията и изграждането на система за отводняване, в подземието ще бъде разположена музейна експозиция.

Подиумът ще бъде подновен и ще се монтира нова хидроизолация. Предвидена е достъпност на средата за хората с увреждания и ще се бъде направена рампа.

Паралелно се подготвя и вторият етап от реставрацията на Одеона, за да бъдат ремонтирани сградите от северната страна на Римския форум. Ще се изготвят и нови туристически маршрути и ще бъде изграден музей на открито.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top