ОИЦ-Пловдив организира спортен празник за деца с епилепсия

В рамките на събитието организаторите предвиждат провеждането на редица състезателни игри

Областен информационен център – Пловдив и лятна спортна занималня „Нина кидс“ организират спортен празник, подкрепящ децата с епилепсия – „Да играем заедно“. Той ще се проведе в ОП „Младежки център Пловдив“ на Гребната база от 11:00 часа до 12:30 часа.

В рамките на събитието организаторите предвиждат провеждането на редица състезателни игри – „Мама, татко и аз“, „Стрелба в цел“ и демонстрация на волейболна игра. Деца, диагностицирани с епилепсия ще се включат в игрите и ще се забавляват заедно с връстниците си от занималня „Нина кидс“.

За най-изявените спортисти са предвидени медали и грамоти, а в края на празника ще се проведе томбола с награди за всички, включили се в инициативата, осигурени от аптеки 36,6.

От Aсоциацията на родителите на деца с епилепсия (А.Р.Д.Е.) напомнят, че децата с епилепсия са сред нас и имат нужда от разбиране, подкрепа и уважение, искат да имат приятели и да се забавляват. Имат потребност да растат, да играят и да учат заедно със своите връстници, въпреки по-различния си здравословен статус, макар че понякога им е по-трудно.

Събитието е в подкрепа на разбирането, че епилепсията не бива да се превръща в присъда и чрез игри подрастващите деца да се научат на търпение, разбиране и толерантност.