Окончателно: Отнемат имуществото на Лино Тонан (СНИМКИ)

Отнемат имуществото на италианския бизнесмен Лино Тонан в Пловдив. Това съобщи Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ), чийто иск Пловдивският апелативен съд уважи изцяло.  Стойността на имуществото е 1 312 617 лв.

Процедурата срещу италианския бизнесмен е по реда на отменения вече Закон за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност, като той е осъден за данъчни престъпления.

С решението на Пловдивския апелативен съд се конфискуват 7 апартамента в Пловдив, както и 4 ниви, едно дворно място и 3 стопански постройки на територията на областта. На отнемане подлежат още левовата равностойност на фирмени дялове и три автомобила, с един от които Тонан е напуснал страната. Сред имотите е складова база, стопански двор и 4 ниви в Цалапица. В склада Тонан е пакетирал кафе.

Припомняме, че искът на КОНПИ бе предявен заради разминаване от 1 010 000 лв. между приходите и разходите на Тонан. Експерти на комисията са извършили проверка на цялостната му дейност за 25 години назад.

Лино Тонан е известен в Пловдив с прякора Венецианския търговец. Той е в неизвестност от 2011 година.

На снимките: склада на Лино Тонан край Цалапица

 

Подобни статии

Top