Окръжният съд: Сюрен остава в ареста (СНИМКИ И ВИДЕО)

Пловдивският окръжен съд остави в ареста 24-годишния ММА-борец Сюрен Красимиров Борисов, който на 28 декември през нощта преби 19-годишния син на депутата Георги Търновалийски Жулиен и двамата му 20-годишни приятели Мариян Николов и Мартин Топалов.

Срещу Сюрен е повдигнато обвинение за извършени три престъпления – побой и нанасяне на леки телесни повреди на три лица по хулигански подбуди.

В съда днес дойдоха приятели на ММА-боеца, родителите му и негови близки. Дойде и приятелката на младежа – фризьорката Пепа Мушукова, която всъщност е започнала свадата с тримата младежи.

Преди да започне делото по същество адвокатът на Сюрен Красимир Елдъров поиска отвод на прокурора от Окръжна прокуратура Галина Андреева. Той се мотивира, че тя е пристрастна, тъй като е била наблюдаващ прокурор и по делото срещу Борисов за грабежа на айфон, по който ММА-боецът има постановена условна присъда. Делото все още е висящо, тъй като е обжалвано във Върховния касационен съд и по него отново се събират доказателства, а на 13 декември прокурор Андреева е разпитвала бивш агент от ДАНС по случая, коментира Елдъров.

Припомняме, че на 28 декември, дни преди Нова година, тримата студенти излизали от нощен клуб „Галакси“, когато покрай тях минал лек автомобил, управляван от 26-годишната фризьорка Пепа Мошукова. До нея в колата бил Сюрен. Младата жена слязла разгневена от колата и ударила два шамара на Жулиен. Веднага след нея слязъл и ММА-боецът и започнал да бие младежите. В съдебната зала днес прокурор Галина Андреева отново заяви, че действията на Сюрен са били от висока обществена опасност, тъй като за минути той е успял да нанесе множество удари и ритници на трите момчета и да ги повали на земята.

„Галакси отвръща на удара“. Така нарече видеоматериалите по делото адвокат Елдъров. По думите му видеото от охранителните камери на заведението са били гледани така, сякаш са епизодът от епичната сага „Междузвездни водйни“ – „Империята отвръща на удара“.

В залата прокурор Андреева посочи, че не може жестът на Жулиен Търновалийски, с който той е спрял колата, шофирана от фризьорката Пепа Мушукова, да бъде смятан за агресивен. Според нея той е направил реверанс с думите: „Ами заповядай!“ пред автомобила. „Този жест не би следвало да породи такава агресия у младата жена, дори да е бил ироничен“, посочи Андреева.

Прокурор Андреева показа съдебно-медицинските експертизи за всички участници в боя. Според нея трите пострадали момчета имат леки телесни повреди. Жулиен Търновалийски е бил почти седмица в болница и в епикризата му пише, че подлежи на допълнително наблюдение, посочи още държавният обвинител. Според прокурорката наистина Сюрен също е с разрязана ръка, но от съдебно-медицинската експертиза за него не става ясно от какво се е порязал. „Той може да го е направил сам и по-късно, а останалите му наранявания са от ударите, които сам е нанасял на пострадалите“, посочи Андреева.

Адвокат Елдъров отново посочи, че Пепа Мушукова е била задявана грубо пред тоалетната в „Галакси“. По думите му трите момчета й казали, че била „много секси“.

В залата Сюрен отново каза, че много пъти е предупредил трите момчета, че не иска конфликт, но те го нападнали и той се защитил. И в последната си дума помоли за по-лека мярка за неотклонение.

Според съдия Христо Симидчиев обаче ударите са били с изключителен интензитет.  По думите на магистрата наистина няма обосновано предположение, че Борисов може да се укрие, но в останалата си част решението на пловдивския районен съд е напълно обосновано. Затова той потвърди мярката за неотклонение „Задържане под стража“ на Сюрен.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване. След два месеца отново ще искаме промяна на мярката, категоричен бе адвокат Елдъров. Вижте повече във видеото.

Подобни статии

Top