Олимпиадата „Знам и мога“ в Пловдив

Пловдив е домакин на Национална интердисциплинарна олимпиада „Знам и мога“ за учениците от IV клас.

Олимпиада „Знам и мога“ е инициатива на Министерството на образованието и науката и се провежда ежегодно в училищата на страната ни.

През настоящата учебна година организатор на последния – националния кръг, е Регионално управление на образованието – Пловдив в партньорство с община Пловдив.

Четвъртокласниците, класирали се на призови места в училищните и областните кръгове, техните учители и родители, ще гостуват в нашия град. Учениците ще участват в национално състезание, в което ще решават задачи, изискващи приложение на знания и умения по различни учебни дисциплини.

Домакин на националния кръг на олимпиада „Знам и мога“ е ОУ „Екзарх Антим I“ – Пловдив.

От 16.30 часа в залата на Общински съвет – Пловдив ще бъде представена програма за посрещане на гостите.

С „Добре дошли“ ще ги поздравят техни връстници от училището – домакин, както и официални лица – представители на РУО-Пловдив и община Пловдив. Националният кръг на олимпиадата ще се проведе в ОУ „Екзарх Антим I“ – Пловдив на следващия ден – 13 Април от 9.00 ч.

Във времето, в което националната комисия ще извършва проверка и оценка на писмените работи, участниците и техните придружители ще се разходят из историческите забележителности на Пловдив.

С желанието да зарадват малките ученици от IV клас и да направят посещението им незабравимо, РУО-Пловдив, с личното съдействие на Костадин Димитров – кмет на Пловдив, организират за участниците в националния кръг на олимпиада „Знам и мога“ и техните придружители разходка из историческите забележителности на Пловдив – Епископската базилика, Античния театър, Римския стадион.

Победителите в националния кръг на олимпиада „Знам и мога“ за учениците от IV клас, ще бъдат обявени при закриване на олимпиадата – на 13.04.2024 г. от 16.00 часа в залата на Общински съвет – Пловдив.