„Омбре“ и „Най-дългото пътуване“ в лятно кино „Орфей“ довечера

В неделя, ако не сте на море, значи можете да се изстреляте към лятно кино „Орфей” и ще бъдете в компанията на българските кинозвезди с филма “Омбре” от 21.15 ч. В новата родна продукция, определяна като „балкански уестърн“, играят Валери Йорданов, Стефка Янорова, Любомир Бъчваров, Иван Ранков, които за постижения в актьорските си изпълнения донесоха „Златна роза“ на филма от филмовия фестивал във Варна.

„Омбре” е история за приятелството, любовта и толерантността и невъзможността да се постигнат по едно и също време и на едно място, особено тук – на Балканите. Продукцията е дебют в пълнометражното игрално кино за режисьора Захари Паунов, който загуби живота си в автомобилна катастрофа през миналия октомври. Филмът е създаден по едноименния роман на Емил Тонев, който е и главен сценарист.

Сюжетът на „Омбре“ не ни отдалечава от познатата българска действителност и начините да се правят пари по „сивия“ начин. Валери Йорданов влиза в ролята на 30-годишния Ангел, който иска да емигрира, но по стечение на обстоятелствата заживява на границата. Задачата му е да пренесе наркотици до Западна Европа. След поредица от противоречия и нови усложнения по сделката, Ангел буквално хваща гората вместо Париж и попада сред имигрантска балканска общност. Там се появява и „Омбре“, на когото е кръстен филмът – вманиачен младеж по старите уестърни.

За финал на седмичния киномаратон си подарете „Най-дългото пътуване” от автора на бестселъри Никълъс Спаркс  /“Писмо в бутилка”, “С дъх на канела”, “Тетрадката”/ – от 23.20 ч. в лятно кино „Орфей”. Той  представя една необикновена романтична история, която започва от кутия със стари писма, описващи изпълнения с любов и мъдрост житейски път на влюбена двойка. Тя ще помогне на Люк и София да открият истинската стойност и смисъл на обичта. Айра и Рут, Люк и София са две двойки, разделени от времето и възрастта си. Те нямат почти нищо общо по между си, докато серия от неочаквани събития не преплитат съдбите им.

Билети на касата на лятно кино „Орфей. Онлайн резервации и продажба на билети на  www.boxoffice.bg

Подобни статии

Top