Онколози протестират пред Общинския съвет в Пловдив (СНИМКИ)

Над 100 служители на Комплексен онкологичен център – Пловдив се събраха в знак на протест срещу избора на д-р Красимир Вальов за управител на КОЦ.

Решението за избора ще бъде гласувано на днешната сесия на Общинския съвет. Д-р Вальов е предпочетен с по-голям брой точки за концепцията си за управление от досегашния шеф д-р Калин Калинов.

Тази сутрин за втори път работещите в Онкото опасаха сградата на местния парламент с плакати и лозунги. Те застанаха пред вратата на Общинския съвет точно в 8 часа и посрещнаха с аплодисменти и дюдюкания старейшините.

„Изслушахме вчера исканията им, в залата ще се решава какво ще се прави с конкурса и кого ще изберем“, каза пред DCNEWS Георги Стаменов, зам.-председател на ОбС от ГЕРБ.

„Много съм развълнувана, тъй като ракът се превръща в пандемия, тези хора лекуват всички нас и правата им трябва да бъдат защитени“, каза почти разплакана Мариана Димитрова от „Обединение за Пловдив“. Тя бе категорична, че ще настоява за отмяна на конкурса и се обяви против избора на комисията, изслушала кандидатите, тъй като в нея доминирали хора, само от една партия – ГЕРБ.

„Само през труповете ни ще махнат д-р Калинов“, заявиха протестиращите и се обявиха за честен и прозрачен избор. Снощи те са се договорили точката за Онкото да бъде изнесена по-напред в дневния ред, тъй като тя бе 31-ва поред.

„Тепърва ще решаваме какво да правим“, заяви председателят на Общинския съвет арх. Илко Николов.

Подобни статии

Top