Опасна дупка застрашава шофьорите в Асеновград (СНИМКИ)

trotoar_asenovgrad (12)

Опасна дупка застрашава шофьорите в Асеновград в района на автогарата. За нея сигнализираха в редакцията на DCNEWS читатели. Ямата е дълбока около 20 см и ако автомобил попадне в нея, това може да доведе до сериозна повреда по ходовата му част.

Опасната дупка се намира точно на кръговото движение в района на автогарата в Асеновград. През нея минават всички автомобили и автобуси, които излизат оттам и тръгват по посока Пловдив. Отдалеч ямата не се вижда, а колко е опасна може да се разбере едва на метър от нея. Водачите, които често шофират в района я знаят, но останалите шофьори попадат в капана.

Асен Асенов работи в района на пазара. По думите му често се случва да се чуди как да избегне кратера. „Дупката е опасна, разбира се, че е много опасна! Ако попадне автомобил вътре, може да счупиш шарнир, накрайник, може да си разбиеш колата, всичко може да се случи“.

Според Асенов при всеки дъжд ямата се запълва с вода и водачите не я виждат. И той, и останалите водачи са на мнение, че това не е единствената опасна дупка в района.

На изхода на града в посока Моминско има дупки, в които може да си спукаш гумата, разказаха ядосани водачи. Хората се питат защо плащат винетки, застраховки и данъци, а пътищата продължават да са в това състояние.

За DCNEWS кметът на Асеновград Емил Караиванов се ангажира да изпрати общински служител, който да направи оглед на място. Ако трябва, ще заделим от средствата за спешни ремонти, подчерта градоначалникът.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top