Опасно е да се прави уширение в пропадналия участък на пътя Асеновград- Лясково

Пътят Асеновград Лясково

Опасно е да се прави уширение в пропадналия участък от пътя Асеновград- село Лясково. Това каза за DCNEWS директорът в Дирекция „Управление на общински активи“ към Общината Атанас Тошев.

Той уточни, че първоначалният план на общинското ръководство за временно справяне със ситуацията е бил да се направи уширение на пътното платно, откъм десния планински склон, в посока Асеновата крепост.

След огледа на мястото от експерти на Геозащита, както и на специалисти от фирмата, изпълняваща проекта по укрепване на свлачището, се установи, че не е удачно и дори е опасно да бъде направено разширяване, тъй като в горната си част свлачищният процес все още е активен.

„Така че, ако бъдат предприети подобни действия, има вероятност да се получи подкопаване и ново срутване.“, допълни Тошев. В момента текат преговори, касаещи финансирането и започването на строително- монтажните работи в засегнатия учстък.

Атанас Тошев съобщи също, че след огледа е изготвен протокол, който е изпратен отново до Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане. С документа Община Асеновград уведомява, че решението на проблема е належащо.

Протоколът е изпратен също и до областния управител на Пловдив Розалин Петков, със съдействието на когото трябва да се изготви план за обходен маршрут. „Надяваме се до ден- два да има развитие по проблема.“, коментира в заключение Тошев.

А до вземане на окончателното решение, относно съдбата на пътя Асеновград- село Лясково, участъкът остава затворен със заповед на кмета на общината доктор Емил Караиванов.

 

Подобни статии

Top