Опашки пред КАТ в Пловдив и в 40-градусовата жега

Над 40-градусови жеги и огромни опашки – това е равносметката пред гишетата на КАТ – Пловдив, където трети ден продължават затрудненията при обслужването на гражданите, предизвикани от проблемите с внедряването на нов софтуер за обработка на документите. Десетки автомобили и повече от 40 души чакаха днес пред сградата и в двора на „Пътна полиция“.

Недоволни граждани, чакащи с часове за заветните регистрационни табели и талони, са се струпали още от сутринта пред сградата на КАТ. Любомир Мутафчиев е пред КАТ от 9:30, но в 12:00 ч. още не беше обслужен.

Брат ми има едно ремарке за бракуване, той е в Америка и като пълномощник съм тук. От един час чакам вътре да се направи актуализация на ремаркето, защото е старо и няма кой да я направи, възмутен е мъжът.

Христина Чепишева е от Карлово, но живее в Испания. Със съпруга си недоволстват, че филиалът на Пътна полиция в Карлово е бил закрит и се налага да чакат в Пловдив.

Три часа и половина сме тук. И който влезе – влезе. Сега имаше една почивка, предстои втора почивка. Да се надяваме, че до 14:00 – 15:00 часа, ще свършим. Тук сме за месец и се занимаваме само с такива неща, недоволстваше жената.

Красимир Николов чакаше със сина си. По думите му той е чакал 2-3 часа, но се наложило да дойде и синът му, който бил на работа. „Чакахме и вчера и в петък, когато се развалиха компютрите, обясни човекът. И допълни, че в района няма тоалетна, няма и вода, затова се налага хората да ходят до Руския пазар да си купят.

Независимо от недоволството, хората все пак чакаха, тъй като регистрацията вървеше, макар и много бавно.

От Пътна полиция обясниха, че проблемът е заради внедряването на новата автоматизирана информационна система „Планиране, разпределение и контрол на регистрационни табели и ценни образци“, с която ще се облекчи административното обслужване на потребителите. Според МВР затрудненията ще продължат до 24 юли. От ведомството предупредиха, че на места е възможно да се стигне и до преустановяване на работата по регистрация.

Подобни статии

Top