Операция за залавянето на мозъка на терора в Париж, жена камикадзе се взриви (СНИМКИ И ВИДЕО)

Френски съдебни и полицейски източници потвърдиха информацията, разпространена във френски медии, че специалната операция, който е в ход в градчето Сен Дени до Париж, е за залавянето на „мозъка“ на атентатите от 13 ноември във френската столица, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Това е белгиецът Абделхамид Абауд, за когото досега се смяташе, че е „дърпал конците“ на атаките от Сирия. Сега обаче се смята, че той е сред групата екстремисти, барикадирали се в апартамент в централната част на Сен Дени.

Противоречиви данни излязоха досега за убитите и арестуваните в операцията. Според в. „Монд“ са ликвидирани две от набелязаните мишени и се чакало потвърждение и за трети убит. Трима души били арестувани.

Според Франс прес най-малко един човек е убит, но самоличността му не се съобщава.

Полицаи бяха ранени в операцията, която започна със силна престрелка и тътен на експлозии.

Според френската телевизия Бе Еф Ем Те Ве убит е бил един човек, но ставало дума за обикновен минувач, който се озовал на улицата, на която се водела операцията и станал жертва на престрелката.

Според полицейски източници сред убитите има жена, която се е самовзривила в хода на операцията. Тя е задействала колан с експлозиви.

Жителите на Сен Дени са призовани да не излизат от домовете си, да не се доближават до прозорците. Хората, живеещи в района на апартамента, в който са се окопали, предполагаемите терористи, бяха евакуирани.

Заради операцията общественият транспорт е спрян, движението на други превозни средства също, затворени са училищата и колежите, посочва Франс прес.

Снимки: reuters

Подобни статии

Top