Ивановци и Йордановци печелят в Пловдивската опера през януари

Богата музикална програмата очаква почитателите на оперното изкуство в Пловдив през този месец.

Специален бонус очаква и всички именици през първия месец от новата година. Тази седмица всички, който празнуват на Ивановден и на Йордановден, могат да закупят билети с 30 % отстъпка за спектаклите.

На 15 януари е втората премиера на комичната оперета „Прилепът”.  Пъстрата постановка е изпълнена с изящни танцувални мелодии и с много хумор.

Виенският шедьовър на Щраус под диригентството на Диан Чобанов се играе на български език. Поради изключителния зрителски интерес е добавена и втора дата на 22 януари.

Почитателите на Верди ще бъдат зарадвани с поредното премиерно заглавие  на Опера Пловдив  – „Риголето” на 30 януари. Нестандартният прочит на произведението е по идея на германецът Франк Бернд Готшалк, а режисурата е поверена на Георги Динев.

Диригент на „Риголето” е музикалният директор Лучано Ди Мартино. Зрителите са поканени да надникнат и зад кулисите на операта като присъстват на генералната репетиция с публика ден по-рано – на 29 януари, срещу билет на изключително преференциална цена.

След дълго отсъствие диригентът Борислав Иванов се завръща на пловдивска сцена, за да дирижира „Реквием” – Верди в памет на примата София Иванова.

За да почетат дългогодишната солистка на Пловдивска опера в концерта на 20 януари в Дом на културата ще се включат и бивши колеги на певицата.

За малките зрители Госпожа Опера ще разкаже музикалната приказка „Петя и Вълкът” от Сергей Прокофиев с участието на оркестъра и балета на Опера Пловдив. Чрез игра и забавление малчуганите ще се запознаят с музикалните инструменти в симфоничния оркестър.

Премиерният детски спектакъл е на 23 януари (събота) от 17 часа в Дом на културата. Диригент е Константин Добройков, а режисьор е Славчо Николов.

Билети за постановките и концертите на Опера Пловдив през януари се продават на касата на Концертна зала (032/ 62 55 53), в Билетен център пред Общината и онлайн в eventim.bg

Промоцията „Имениците печелят“ може да ползвате само на касата на Концертна зала!

Снимка: Държавна опера Пловдив

Подобни статии

Top