Оперираха успешно Александра Начева

Ще премина и през това и ще се върна още по-силна за следващата Олимпиада в Лос Анджелис, заяви световната шампионка в тройния скок за девойки

Световната шампионка в тройния скок за девойки от 2018 г. Александра Начева претърпя операция днес след тежката контузия на турнира “Никола Вълчанов” в Габрово.

Проф. Диян Енчев, началник Първа клиника по ортопедична трамватология в УМБАЛСМ „Пирогов“, е оперирал скъсани връзки и счупен десен глезен на атлетката и още не ясно колко ще продължи възстановяването й. Със сигурност обаче Начева, която остана на един скок от бронза на Европейското в Рим преди 10 дни, ще пропусне Олимпийските игри в Париж.

„Ще премина и през това и ще се върна още по-силна за следващата Олимпиада в Лос Анджелис“, заяви пред сайта bgathletic.com талантливата ни атлетка.

Контузията на Алекс стана само няколко часа, след като треньорът й Стойко Цонов стана дядо за първи път. Неговият син и също състезател в тройния скок Георги Цонов и половинката му Кремена дариха Стойко и съпругата му Светлана – също бивша лекоатлетка, с внучка Кристин, която се роди на 22 юни сутринта в Пловдив.

Източчник: БГНЕС