ОП „Чистота“ подготвя града за очаквания сняг

Поради очакваните обилни валежи общинското предприятие „Чистота“ и фирмата по поддържане на дъждоприемните шахти почистиха извънредно, освен установения график, шахтите в целия град, съобщи директорът на общинското предприятие Иван Стоянов.

Според метеорологичните прогнози с понижаването на температурите силният дъжд утре се очаква да премине в интензивен снеговалеж, а следващата седмица да започне с до -10 градуса.

„Предприели сме мерки срещу навявания от сняг и образуване на поледици, като цялата техника от разпръсквачи на сол и химически препарати, както и снегорините, са в готовност да започнат работа още в събота и да продължат в неделя“ – коментира Иван Стоянов.

Той подчерта, че за целта е подготвена и смес от сол и калциев дихлорид, ефективна срещу сняг и лед дори при температура от -30 градуса.

Директорът на „Чистота“ се обръща към гражданите с молба да се съобразят с обстановката и в неделя и понеделник да паркират автомобилите си така, че да осигурят достъп за снегопочистващата техника във вътрешнокварталните улици.

Подобни статии

Top