Оранжев код за валежи в две области, в Пловдив – жълт код

marica

Оранжев код е обявен за днес в 2 области на Южна България заради интензивни валежи от дъжд. Кодът е в сила за областите Смолянска и Кърджалийска. Там ще има интензивни и значителни валежи от дъжд. Сумарното количество за денонощието ще бъде до 40 л/кв.м. Очаква се и интензивно снеготопене.

Жълт код е обявен за други 4 области в страната също за обилни валежи от дъжд. Това са Благоевградска, Пловдивска, Пазарджишка и Хасковска.

В Благоевградска и Хасковска области ще има интензивни валежи от дъжд, сумарното количество за денонощието ще бъде до 20 -25 л/кв.м. В Пловдивска и Пазарджишка области сумарното количество дъжд за денонощието ще бъде до 20 л/кв. м. В планинската част на областите ще има и интензивно снеготопене. За останалата част от страната е обявен зелен код.

През деня на много места в страната ще има валежи, значителни в Родопската област и главно там ще има и гръмотевици. Ще продължи да духа до умерен вятър от изток и югоизток. НИМХ предупреждава, че времето е опасно.

Сутрешните температурите ще са високи – между 7° и 12°, в София около 8°. Максималните температури ще бъдат между 11° и 16°, в София около 11°.

Над планините ще духа умерен и силен южен вятър. Ще има валежи от дъжд, над около 1800 метра от сняг. В Родопите ще има и гръмотевици. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 6°, на 2000 метра около 1-2°.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top