Оранжев код за Пловдив

оранжев код

Оранжев код за обилни валежи е обявен за 8 области в страната. Сред тях е и Пловдив, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Много лошо ще бъде времето още в областите Софи, Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Габрово и Стара Загора. Очакваните количества дъжд за денонощието са 15-30 л/кв.м. Ще духа умерен, временно силен вятър от изток-североизток.

Жълт код е обявен в 20 области в страната: Перник, София – град, Кюстендил, Благоевград, пазарджик, Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас, Сливен, Пплевен, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Варна и Добрич.

Времето в страната ще се определя от преминаващ Средиземноморски циклони с център южно от България. Валежите ще започнат след полунощ – отначало в Западна България, а призори ще обхванат и Южна България. Утре още в ранните сутрешни часове ще вали, като на места се очакват и значителни количества. На места се очакват над 30 л/кв.м.

Валежите ще са придружени с гръмотевици. Вятърът ще се усилва временно до бурен. Температурите ще се понижат и дневните ще бъдат между 20 и 25 градуса.

 

Подобни статии

Top