Оратница откриха зимния сезон на Пампорово (ВИДЕО)

Зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева заедно с кмета на Община Смолян Николай Мелемов откриха зимния ски сезон 2015/2016 в Пампорово.

На събитието присъстваха и евродепутатът Владимир Уручев, министърът на спорта Красен Кралев, кметът на Община Чепеларе Славка Чакърова, много официални лица и хиляди присъстващи гости.

За доброто настроение на всички се погрижи групата Оратница с модерния си поглед върху българската народна музика.

Заместник-министърът Ирена Георгиева поздрави представителите на курорта „Пампорово” за голямото международно признание в усилието му да организира световния Интерски конгрес през 2019 година.

Тя посочи, че това е най-мащабното събитие в зимните спортове след олимпийските игри и припомни, че Световната организация на ски учителите и преподавателите по снежни спортове се събира веднъж на четири години за обмен на опит и практики.

По думите й в 10-дневния форум ще се включат над 40 страни, което означава още по-голяма популярност на България като туристическа дестинация.

Заместник-министър Георгиева коментира, че като част от подготовката на курорта „Пампорово” за престижния конгрес, в курорта ще се проведе и Генералната асамблея на Интерски през 2017 година, което е още една прекрасна възможност за представяне на туризма в България, тъй като в ръководството на организацията влизат представители на признати зимни туристически дестинации като Австрия, Великобритания, Швейцария, Швеция и САЩ.

Курортът е изпратил един много успешен зимен сезон-2014/2015 година, като от туристите близо са били 55 000 души.

77 процента от тях са били българи, което е един изключителен успех, а през съоръженията на ски зоната са преминали много повече хора – около 200 000.

Очакват се както организирани, така и индивидуални туристи от Гърция, Турция, Сърбия, Великобритания, Румъния, Македония, Молдова. Пиковите периоди за турския пазар пък ще бъдат в края на януари и началото на февруари.

Снимка: government.bg

Подобни статии

Top