Оргазмът – удоволствие за здраве

Срамувате ли се от думата оргазъм? Аз не! А от факта, че изпитвате оргазъм и искате да достигнете до оргазъм възможно най-често? Какво по-хубаво от това?! Освен удоволствие, оргазмът има и здравословно влияние върху целия ви организъм.

Оргазмът е физически рефлекс, придружен от чувство на силно удоволствие, който приключва с отпускане на напрегнатите мускули по време на възбудата. По време на сексуалната възбуда се напрягат мускулите в областта на влагалището, ануса и таза. След достигането на оргазъм мускулите автоматично се отпускат и достигат първоначалното си състояние.

Сигурният оргазъм

Неведнъж сме споменавали за видовете оргазми и комбинацията от тях. Много жени се оплакват, че трудно достигат до оргазъм, а други, че никога не са изпитвали това чувство с партньора си. Има основно две причини, поради които жените не достигат до оргазъм – вашето притеснение или неговата неопитност.

За да бъде една жена готова да достигне оргазъм с партньора си, трябва преди всичко да познава тялото си. Затова, моля ви, без свенливи погледи, когато говорим за мастурбация. Мастурбацията е необходима за всяка жена, която иска да се научи да има пълноценен сексуален живот. Освен това е много, много сладка.

Естествено нищо не може да се сравни с докосването на мъжката ръка и мъжкия език. И, разбира се, мъжкия член. Не всички жени успяват да свършат по време на сексуален акт, но няма жена, която да не достигне до оргазъм, благодарение на орална любов. На качествена орална любов. Качествена орална любов означава нежно, бързо и деликатно галене на клитора на жената. Най-разтърсващ ефект ще получите, когато по време на орална любов партньорът ви реши да използва и пръстите си. Нека вкара пръст във влагалището, но не да го движи безцелно, а съвсем деликатно да напипа G-точката ви, намираща се около 5 сантиметра навътре във влагалището и нагоре, посока корема. За тази цел дори само палецът е достатъчен. Едновременно със стимулиране на клитора, нека полага също толкова усилия и с пръста си, концентриран отново само върху една точка. Дори да не вярвате, в един момент ще започнете да забравяте за ролята на езика, защото двете усещания ще започнат да се борят за надмощие, когато в един момент достигнете до мощен оргазъм.

Здравословната сила на оргазма

Всички знаем, че сексът освен приятен, е и полезен за здравословното ни състояние. Сексуалният акт, без достигане на оргазъм обаче, е доста безсмислен за нас жените. Затова има огромна разлика, когато говорим за секс и задоволителен секс. Колкото полезно и приятно може да е достигането на оргазъм, толкова незадоволително и дори раздразващо е правенето на секс без удовлетворение. Неслучайно се е стигнало до определението „незадоволена мома/жена“.
В момент на възбуда и достигане на оргазъм нивата на адреналин се покачват светкавично. В кръвта се образува  хормонът ендорфин, който ни кара да изпитваме чувство на задоволство. Ендорфинът влияе благотворно върху цялостното ни здравословно състояния. В същия този момент се случва активно образуване на естроген, т.нар. женски хормон и притокът му към половите органи и млечните жлези. Затова много хирурзи твърдят, че достигането на оргазъм е ключово за здравословното състояние на половите органи и гърдите на жената. Колкото повече оргазми получавате, толкова по-малка е вероятността да страдате от мастопатия или миома.
 
Оргазмът премахва стреса, който ежедневно натрупваме, благодарение на изхабената енергия и емоционалното удовлетворение, което изпитваме.

Редовният секс (поне два пъти на седмица), придружен от оргазъм подобрява имунната система, благодарение на образуването на имуноглобулин А (Im A) в кръвта. Изследвания сочат, че хората, които имат редовен полов живот, боледуват два пъти по-рядко от настинка и инфекциозни заболявания, в сравнение с тези с нередовен сексуален живот.

Оргазмът увеличава сърдечносъдовото здраве. Въпреки че по-възрастните хора се тревожат за здравето на сърцето си, когато правят секс, последни проучвания сочат, че редовният секс има благоприятно влияние върху сърдечносъдовата система и здравето на сърцето.

Оргазмът намалява болката. Благодарение на нарастващия хормон окситоцин и увеличаването на ендорфина в кръвта, ставните болки, симптомите на ПМС и главоболието намаляват драстично. Разтърсващ секс, придружен с оргазъм, намалява болката и човек се чувства по-добре през следващите дни.

Оргазмът помага при нарушения в съня. Също поради увеличаване на окситоцина, след секс не само мъжете, но и жените спят по-добре. И обратното – ако не бъде задоволена, жената може да страда от безсъние не само нощта след сексуалния акт, но и за по-продължително време.

За мъжете, освен всички изброени благоприятни влияния, редовният секс, приключващ с еякулация, предпазва от рак на простата. За да се постигне благоприятен ефект и по-голяма сигурност на по-късна възраст, докато са млади, мъжете трябва да еякулират поне пет пъти на седмица.

За съжаление, оргазъм и секс не са синоними, особено за нас жените. За да бъде един секс определен като „страхотен“ или  „разтърсващ“ обаче, оргазмът задължително трябва да присъства. Ако страдате от липса на достатъчно оргазми, съвсем възможно е да не се чувствате добре физически и психически. Затова не правете компромис с уменията на мъжа в леглото. Той е длъжен да ви задоволи. Няма мъже, които не могат да се научат, има такива, които не искат. А такъв определено не ви трябва.

Източник: rozali.com

Подобни статии

Top