Оркестърът на Енио Мориконе ще свири в Пловдив

afish_dni_muzika_Balabanova

Оркестърът на Сардиния, чийто почетен президент е носителят на Оскар за музика, прочутият Енио Мориконе, ще участва тази година в Международния фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща“. Участието на формацията ще бъде обявено официално днес от артистичния директор на емблематичното за Пловдив музикално събитие Мила Павлова и водещата на популярното предаване за култура по „Дарик“ радио – „Часът на синята мъгла“ Райна Йотова.

Сред акцентите на фестивала тази пролет са също концертът на най-адмирираният в световен мащаб български пианист Евгени Божанов, заедно с градящия световна кариера виолончелист Валентин Радутиу (Германия) и участието на световноизвестния диригент Йордан Камджалов.

В арт събитието ще участва също предаването на БНТ „Нощни птици“ с неговата водеща Искра Ангелова и бенда на предаването, заедно с именити гости, чиито имена ще станат ясни днес.

Сред музикалните звезди, които ще покажат изкуството си в Пловдив ще бъде също известното израелско сопрано Шири Хершковиц. А детската публика отново ще бъде зарадвана с традиционния грандиозен детски концерт на Римския стадион.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top