Орлин Горанов и Еделина Кънева на пролетен бал в Пловдив

Пролетта в Пловдив идва с Бал в операта. След новогодишния оперен празник в края на 2014, Домът на културата отново ще се огласи от музикален маратон на 21 март, събота.

Програмата на Пролетния бал е разделена в два основни концерта. Световноизвестната формация „Мистерията на българските гласове“ ще се качи на сцената в 18:30 часа заедно със симфоничния оркестър на Пловдивска опера.

Женският народен хор към БНР с диригент професор Дора Христова отдавна се е превърнал в една от емблемите на българската национална идентичност. Певиците са изнесли повече от 1250 концерта в едни от най-престижните концертни зали на Европа, Азия, Америка и Африка.

През 1990 година хорът е удостоен с голямата американска награда за музика „Грами“, два пъти е носител на наградата „Кристална лира“, номиниран е от Международната федерация на хоровете за културен посланик в страните от Европейския съюз.

В концертната програма са включени и симфонични произведения от български автори като „Рапсодия Вардар“ от Панчо Владигеров.

Орлин Горанов и Еделина Кънева ще са солисти на втория концерт с шедьоври от опери и мюзикъли от 20:30 часа. Изпълнителите са сред малкото звезди в България, които с лекота и съвършенство преминават в различните жанрове.

За двамата няма тайни нито в попмузиката и джаза, нито в операта и мюзикъла. Еделина и Орлин признават, че ги свързва не само страстта към изкуството, но и свободният дух на артиста.

Амбицията на Държавна опера Пловдив е да превърне в обществена и културна традиция събитието „Бал в операта“ по примера на големите оперни театри в Европа. Предвиждат се по четири бала всяка година.

Билети за Пролетния бал в операта с концерти на „Мистерията на българските гласове“ и на Орлин Горанов и Еделина Кънева се продават на касата на Концертна зала, в Билетен център пред Общината и онлайн в eventim.bg.

Подобни статии

Top