Орлин Горанов пее най-обичаните си песни на Летния театър в Пловдив

„50 години магия“

Орлин Горанов – изпълнителят на една от най-красивите български поп-песни “Светът е за двама” (“Даже мен да ме няма…”), пристига в Пловдив за своя концерт „50 години магия“. Както може да се предположи от заглавието, той е посветен на 50 години на сцена, заради което обичаният изпълнител ще зарадва своите почитатели с турне под същото име.

Концертът в Пловдив е на Летния театър на Бунарджика, началото е в 21 часа.

В  „50 години магия“ Орлин Горанов ще изпълни едни от най-популярните си песни, поднесени по съвременен начин – с нови концертни аранжименти, специално създадени за поредицата музикални събития.

С него на сцената на Летния театър ще бъдат едни от най-добрите млади музиканти – Радо Казасов – барабани и автор на концертните аранжименти, Евден Димитров – бас, Денис Попстоев – клавишни и саксофон.

Звездния състав допълват музикантите от „Ку-ку бенд“ Кристиян Илиев – пиано и Цветан Недялков – китара, тромпетистът на група „Акага“ – Иво Казасов, както и атрактивното трио „Тринити“.

Акцент на сцената ще бъде и забележителният симфоничен оркестър Симфониета – Враца, с диригент Георги Милтиядов, който е и автор на оркестровите аранжименти.

Още съвсем малък, Орлин Горанов започва своята кариера на певец в детски хор „Бодра смяна“. Двадесетгодишен попада в Ансамбъла на Строителни войски, откъдето тръгва и друго легендарно име в нашата забавна музика – Тоника СВ. Превзел естрадата, Орлин решава да продължава да се развива и се насочва към оперната музика. Тенорът му, толкова рядък глас за България, е брилянтен и не е чудно, че през 1990 година завършва Музикалната академия с оперно пеене.

Лауреат е на множество награди, между които Първа награда на Младежкия конкурс за забавна песен София през 1978 г. с песента „Интимно“, Първа награда на Шлагерфестивал в Дрезден (1981), Трета награда на „Интерталант“ (Прага, 1981), Голямата награда на „Златният Орфей“ (1984), Първа награда с песента „Пътища обратни“ на фестивала „Бургас и морето“ и още много други.

Орлин Горанов доказа, че добре се справя и с актьорската работа. Снима се във филми и участва в театрални постановки. В момента той е водещ на предаването „“Последният печели“ по БНТ.

Турнето „50 години магия“, след Пловдив, ще посети Шумен, Велико Търново, Плевен, Стара Загора, Варна. Кулминацията е в зала 1 на НДК в София на 19 ноември.