Освежават пешеходните пътеки по улиците на Асеновград - DC news

Освежават пешеходните пътеки по улиците на Асеновград

33 пешеходни пътеки в Асеновград ще бъдат с обновена маркировка до края на месеца. Акцията по освежаване на хоризонталните знаци вече започна. Приоритетно се работи по главните улици в града-булевард „България” и улиците „Марица”, „Съединение” и „Цар Иван Асен II”.

На ремонт подлежат и зебрите в кварталите Горни и Долни воден, информира ресорният заместник-кмет Димчо Темелков. Кампанията по обновяване на хоризонталната маркировка ще струва на общинската хазна 60 хиляди лева.

За да не създава допълнително затруднение в трафика фирмата-изпълнител работи основно през ранните часове на деня, както и през уикенда.

„Идеята ни беше текущият ремонт на пешеходните пътеки да бъде направен само през нощта, но ниските температури ще компрометират качеството на услугата”, обясни Темелков. Затова от Общината са създали допълнителна организация на движението, като там където е необходимо през деня временно ще се затваря платното, върху което се нанася боята.

Подготвя се и изграждането на повдигната пешеходна пътека на още един от рисковите участъци на бул. „България“, в района на завода за производство на вино в града.Там обаче предстои изготвянето на проект и съгласуване с Агенция „Пътна инфраструктура”.

Подобни статии

Top