Осветяват още 60 пешеходни пътеки в Пловдив догодина

Пешеходни пътеки с осветление

70 хиляди лева ще бъдат заложени в бюджета на община Пловдив за 2015 година за осветяване на пешеходни пътеки.  Предложението на председателя на комисията по “Обществен ред и транспорт“ Димитър Цветков  беше гласувано единодушно на сесията на Общинския съвет. Припомняме, че тази година от общинската администрация бяха планирали да осветят 50 пешеходни пътеки, но реализираха само 11 обекта.

Само за първите 14 дни на месец декември са регистрирани 10 пътнотранспортни произшествия на пешеходни пътеки с 2 жертви. При половината от катастрофите пострадалите са деца. До началото на месец декември в Пловдив имаше само една осветена пешеходна пътека.

Първоначално точката  беше за отпускане на още 50 хиляди лева за осветление през следващата година. След предложение на общинския съветник от ГЕРБ Ясен Михайлов сумата беше увеличена с още 20 хиляди лева. Според Димитър Цветков трябва да се постави не обикновено, а LED осветление. Освен, че ще се гарантира по-голяма безопасност на пешеходците, то е по-дълъг срок на работа.

Очакванията на Цветков са, че средствата ще бъдат достатъчни за осветяването на още  60 пътеки през следващата година.

Подобни статии

Top