Освободиха митничар, задържан за контрабанда на цигари

Пловдивският окръжен съд остави в в ареста сдлужителят в транспортна фирма Михаил Млекаров. Той бе сред арестуваните за контрабанда на 14 ТИР-а с цигари без бандерол, стана ясно днес в съдебната зала. Магистратите обаче не уважиха искането на прокуратурата да бъде взета постоянна мярка „Задържане под стража“ за началника на смяна на Митница „Свиленград“ Красимир Добрев и го освободиха.

Съдът прие, че Млекаров, който бе обвинен в контрабанда в особено големи размери,  има опасност да извърши друго престъпление. Но според магистратите по отношение на Красимир Добрев не е налице обосновано предположение за извършено престъпление, защото той е бил заместван от митничаря Димитър Ковачев. Мярката за неотклонение на Ковачев бе гледана вчера и той бе оставен в ареста. Повече за това вижте тук.

В залата стана ясно, че Млекаров, който имал транспортна фирма, е сред тези, които са екскортирали ТИР-а, задържан в складовете на „Брезовско шосе“ в края на март със 710 хиляди кутии контрабандни цигари на стойност близо 8 млн.лв. /Вижте повече по темата тук/

В залата окръжният прокурор Румен Повов обясни, че се е наложило пловдивски прокурори да отидат до ГКПП „Капитан Андреево“, за да вземат записи от охранителните камери на пункта. Въпреки че пловдивската прокуратура е изискала записите, те не са й били предоставени.

14 ТИР-а са преминали през граничния пункт за периода от 16-ти до 29-ти март, когато бяха арестувани 13-те митничари и тримата гранични полицаи. Липсват също 14 митнически пломби.

Невинен съм, заяви пред съда началникът на смяна Красимир Добрев. По-лека мярка поиска и Михаил Млекаров, но съдът не уважи искането му.

Мярката може да бъде обжалвана в тридневен срок пред Апелативния съд.

 

Подобни статии

Top