Осем в ареста след скандал между два рода

Влак блъсна камион на прелез

Пловдивски полицаи предотвратиха разрастването на конфликт между два рода в Кричим. С полицейска мярка за 24 часа са задържани осем мъже.
Сигнал за струпване на множество хора пред поликлиниката в града бил получен вчера към 18:00 часа, където по това време бил доведен за преглед 16-годишен с повърхностна порезна рана в областта на гърба.

След оказана медицинска помощ тийнейджърът бил освободен за домашно лечение. При излизане от сградата го „посрещнали“ негови близки, но там вече чакали и роднини на нападателя му – 58-годишен негов съсед. Пристигналите на място полицаи от РУ–Стамболийски станали свидетели на виковете и крясъците на представителите на двете фамилии, които си разменяли и закани за саморазправа. Някои от участниците в свадата носели и различни селскостопански сечива.

Конфликтът е потушен навреме от органите на реда. Двама от инициаторите, на 35 и 36 години, били задържани и отведени в районното управление. По същото време постъпил сигнал, че всички прозорци на къщата на задържаните били изпочупени.

Веднага към адреса били насочени допълнителни екипи на служители на пловдивския сектор “Специализирани полицейски сили”. В резултат на взетите мерки ситуацията била овладяна без да има и сериозни последици. В полицията били отведени 58-годишният нападател на тийнейджъра и други петима мъже на възраст между 19 и 41 години.

За случая е уведомена Районна прокуратура – Пловдив, образувано е досъдебно производство. Работата продължават разследващ полицай и служители от РУ – Стамболийски.

 

Подобни статии

Top