Осем номинации за председателския пост на БСП в Пловдив

Осем номинирани за БСП в Пловдив

Анализ на резултатите от предсрочните парламентарни избори и избор на председател на ГС на БСП – Пловдив са двете точки от дневния ред на Конференцията на пловдивските социалисти, която ще се проведе днес.

Ще бъдат дискутирани мерки за организационно укрепване на структурата, които да се предложат и на национално ниво. Социалистите ще гласуват за градски лидер, тъй като Георги Гергов подаде оставка преди две седмици. Основните партийни организации и районните съвети имаха 14 дни, за да направят номинации за председател на пловдивската организация.

Номинираните за поста към момента са осем, но на самата конференция са възможни самоотводи, както и допълнителни номинации. С по една номинация са Ангел Батаклиев и Румен Григоров. Кирчо Атанасов е издигнат от три основни партийни организации, а Явор Гечев от четири.

14 са номинациите на Атанас Петков, който е подкрепен и от Обединението на жените социалистки в Тракия. Георги Йорданова е номиниран в 20 организации, а Илия Гатев в 22. Председателят в оставка Георги Гергов е издигнат от 37 ОПО, а зад номинацията му застават и хоризонталните структури в Централен, Южен, Тракия и Западен.

Делегатите днес ще гласуват на таен вот, но ако Конференцията реши, изборът на председател може да се проведе и явно.

Подобни статии

Top