Осем хитрини, които детето владее - DC news

Осем хитрини, които детето владее

Всяка майка може да състави списък нe с 8, а с 88 хитрини, които нейното дете владее. То ги прилага умело и творчески, така че винаги успява да я изненада и да я хване неподготвена. В зависимост от възрастта си, усъвършенства триковете, добавя нови, с които успява да манипулира родителите си. Поне за кратко. Или да ги извади от кожата.
Вижте списъка с хитрини, която една майка с опит е направила. Част от тях вероятно ви звучат много познати.

1. Не яде това, което родителите предлагат.  Ако имате късмет, вашето дете ще яде всичко, което му давате. В обратната ситуация – то ще гледа с отвращение повечето храни и най-вече зеленчуците. Ако е примряло от глад, ще хапне насила една-две лъжици. И това ще отнеме поне 7 минути.
2. Не спи никога след 6 и 15 сутрин. Няма никакво значение дали е понеделник или неделя, бебетата и малките деца понякога се будят преди изгрев слънце. Не се тревожете. Те са толкова мили, че едва ли има по-сладък начин да бъдете събудени.

3. Не е на едно мнение със себе си. Вкусът на детето се променя бързо. И един ден то може да обожава шоколадови кексчета. Само и само да хапне нещо, ще изтичате до магазина, за да му купите поне 10 броя от десерта, който то обожава. Но още щом го зърне, хлапето ще смръщи вежди и ще заяви твърдо, че не обича такива кексчета.

4. Прави сцена в най-неподходящия момент. Ако още не сте разбрали, детето пази най-пронизителните трели в гласа си за „специални“ моменти. И обожава да прави сцени, когато:

– вие говорите по телефона

– в колата (предпочита, когато сте на дълъг път )

– на опашката в магазина

– когато сте с приятели (в момента, в който им обяснявате колко възпитано е вашето дете)

5. Зарязва играчките навсякъде по пода ( което може да е причина да стъпите отгоре, да се хлъзнете и да паднете). Никога, ама наистина никога не подреждайте играчките по местата им. Просто се научете да стъпвате върху тях, без да рискувате живота си.

6. Пишка и ака навсякъде, не и в гърнето. Създаването на навик за ползване на гърне иска много търпение. И ако на нас ни се струва логично винаги за целта да използваме тоалетната чиния, за хлапетата това не е така просто. Освен това има толкова други привлекателни места … например в гащите, зад канапето, в средата на кухнята, под душа…

7. Диктува собствен ритъм. Това, което хлапето иска най-много е да има движение. Но когато на вас ви се наложи да свършите нещо бързо – спешно да излезете от къщи, то забавя темпото и си съперничи с охлюва в обличането, обуването и подготовката. И, ако в този момент го помолите да побърза, темпото ще се забави още повече.

8. Вслушва се единствено във вътрешния си глас. От най-ранна възраст децата слушат вътрешния си глас и той им казва: „включи – изключи“. Бутонът „изключи“ обаче работи единствено по време на сън.

Предупредени сте. Можете да предвидите някои ходове и да избегнете „капаните“, които ви залага хлапето. И да намерите извинение за всички щуротии, които то ще сътвори.

Източник: noviteroditeli.bg

Подобни статии

Top