Остават по-малко от 90 дни до старта на Персенк Ултра 2015 (СНИМКИ)

По-малко от 90 дни остават до старта на едно от най-престижните международни спортни събития за общността на състезателите по бягане в България, което се провежда в сърцето на Родопите – Персенк Ултра. В програмата му има три състезания по планинско бягане, две от които ултрамаратонски дистанции със сериозна денивелация: Персенк Ултра – 130 км с 5387 м. положителна денивелация; Орехово Ултра – 80 км с 3495 м. положителна денивелация и Крос Асеновград – полумаратонско планинско бягане с 1350 м. денивелация.

Състезанието е сертифицирано и е част от календара на Международната асоциация по планинско бягане като всеки завършил участник в двата ултрамаратона получава квалификационни точки за други международни бягания.

Персенк Ултра се организира от Сдружение „Български ултрамаратони“ за трети пореден път, като тази година стартът ще бъде даден на 21-ви срещу 22-ти август точно в 0:00 часа в центъра на Асеновград. По стъпките на древните римски батальони ще поемат повече от 200 елитни атлети от България, Япония, Великобритания, Гърция, Турция, Полша, Македония, Румъния и др. Те ще разполагат с 36 часа за да завършат 130 километровото трасе и 30 часа, за по-кратката ултрамаратонска дистанция.

За всички непрофесионални атлети, любители на бягането и онези, които искат да усетят тръпката на планинското състезание, е кратката дистанция на Крос Асеновград – 20 км преминаващи през едни от най-важните места за историята на България в околностите на Асеновград, сред красива природа, православни параклиси и незабравими гледки.

Подобни статии

Top