Оставиха в ареста адвокат Владимир Елдъров

Владимир Елдъров ще заведе дело за клевета

Пловдивският апелативен съд потвърди взетата мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на адвокат Владимир Елдъров и Петьо П. и „Домашен арест” по отношение на Валери Б.
Срещу Владимир Елдъров са повдигнати обвинения по чл.330 ал.3 и чл.216 ал.1 от НК, затова че в периода от м.октомври 2013 г. – 29.03.2014 г. в гр. Баня, с. Зелениково, с. Марково и гр. Пловдив при условията на продължавано престъпление в съучастие като подбудител със Светлин С., Мартин П., Валери Б. и Петьо П. като извършители, са запалили имущество със значителна стойност и от пожарите са причинени значителни вреди.

През м.ноември 2014 г. в гр. Пловдив е подбудил Светлин С. и Мартин П. да унищожат предно дясно стъкло на л.а. „Хюндай Соната”, собственост на Димитър Д., като деянието е извършено на 02.12.2014 г.
Срещу Петьо П. са повдигнати обвинения по чл.330 ал.3 и чл.195 ал.2 от НК, затова че на 22.10.2013 г. в гр. Баня, в съучастие с Мартин П. като извършители и Владимир Елдъров като подбудител, е запалил имущество на значителна стойност – къща с гараж, собственост на Тихомир М. на стойност 89 100 лв. и автомобил БМВ, собственост на Йорданка М. на стойност 15 875 лв., като общо стойността на увреденото имущество е 16 287 лв. и пожарът е представлявал опасност за живота на други лица и са причинени значителни вреди.

На 06.12.2013 г. в гр. Пловдив при условията на продължавано престъпление, в съучастие с Мартин П. и Светлин С., чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот и чрез използване на техническо средство, е отнел товарен автомобил БМВ и чужди движими вещи, всичко на обща стойност 58 735 лв. от владението на Цветан Г.
Срещу Валери Б. е повдигнато обвинение по чл.330 ал.1, затова че на 12.11.2013 г. в с. Зелениково в съучастие с Мартин П. като извършител и Владимир Е. като подбудител, е запалил имущество със значителна стойност – колесен трактор, собственост на Иван Г. на стойност 240 000 лв.

Съдът намери, че правилно първоинстанционният съд е преценил, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най – тежката мярка за неотклонение спрямо Владимир Елдъров. и Петьо П. Те са обвинени в тежки умишлени престъпления, за които се предвижда наказание лишаване от свобода.

Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че те са извършили деянията, в които са обвинени. Съдът прецени, че е налице реална опасност да извършат престъпление, ако спрямо тях бъде взета по-лека мярка.

По отношение на Валери Б. не е налице толкова висока опасност.
Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

Подобни статии

Top