Оставиха в ареста един от задържаните за наркотици с Кирил Рашков

Оставиха в ареста един от задържаните за наркотици заедно с Кирил Рашков

Пловдивския Апалативен съд потвърди мярката „Задържане под стража“, постановената от Окръжния съд по отношение на Радослав Петров, един от тримата задържани във връзка с досъдебното производсто за наркотици, заради което бе арестуван и Кирил Рашков.

Обжалването на наложена му мярката от първоистанциония съд премина при закрити врата заради използваните специални разузнавателни средства в хода на разследването.

Спрямо Радослав Петров Пловдивският окръжен съд определи мярка за неотклонение задържане под стража, а за останалите двама мярката бе парична гаранция.Той е обвинен в това, че от 01.до 08. юли в Асеновград в условията на продължавано престъпление и опасен рецидив е държал и разпространил на Михаил Дерменджиев и Симеон Илиев 2,7 г. амфетамин на стойност  82 134 лв.

Защитникът на Петров зяви, че подозира за задкулисна сделка от страна на наблюдаващия прокурор, която останалите двама са приели и затова те са с по-лека мярка.

Учудвам се, но такъв е сценарият на Румен Попов. Това е сценарий, който предварително е написал, и който е съгласен с отредената му роля е пуснат, а който не е. Съответно го задържат,  докато се съгласи вероятно, каза адвокат Лидия Чукова, която защитава Петров.

Според съда доказателствата събрани на този етап, по делото обосновават извода, че той е извършил деянието, в което е обвинен. Апелативният съд прецени, че съществува реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление и потвърди решението на първоистанционния съд. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Подобни статии

Top