Оставиха в ареста Кольо Бекапето

Оставиха в Ареста Кольо Бекапето

Пловдивският окръжен съд остави в ареста бизнесмена Николай Георгиев, който бе обвинен в приготовление към убийство на собствения си брат Георги и известния бизнесмен Петър Станчев. Той бе задържан миналата седмица след няколкомесечно наблюдение.

Георгиев бе доведен в залата с белезници. Според адвокатите му, в досъдебното производство срещу него е посочен доста голям и неопределен срок, в който е извършил престъплението – от лятото до есента на миналата година. Юристите твърдят, че това спъва работата по защитата.

Обвинението за приготовление към убийство, повдигнато срещу бизнесмена от Районната прокуратура, предвижда от една до шест години затвор.

Георгиев, който има шивашки бизнес, наел за покушението над брат си и Петър Станчев небеизвестния Веселин Загорски. Той бе арестуван по делото на Атанас Червенков – Райфъла заради опит за убийство на д-р Аргир Гяуров, собственик на местен медицински център и палежи на коли.

Преди три години бизнесменът, по-известен с прякора Кольо Бекапето, прехвърлил на името на брат си три от фирмите си, тъй като имало опасност да бъдат запорирани. След това обаче активите продължили да се водят на името на Георги, който продал дяловете на брат си и имоти на друго дружество.

Николай разбрал постфактум за измамата и подал сигнал в прокуратурата и в ДАНС. Брат му Георги е бил осъден условно.

Днес мярката на бизнесмена бе гледана при закрити врати заради използване на специални разузнавателни средства по делото.  Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Подобни статии

Top