Оставиха в ареста обвинения в лихварство Милко

510 лв. минимална заплата от 1 януари

42-годишният мъж, който бе задържан за извършване на дългогодишна лихварска дейност, остава за постоянно в ареста, реши Пловдивският окръжен съд.

Милко А., който бе задържан при проведена на 5 април акция на Икономическа полиция, бил родом от казанлъшкото село Шейново. Пред съда той разказа, че е семеен и има три деца, както и три игрални зали, чрез които давал работа на трима души. Милко обясни също, че се опитвал да помогне на хората, на които давал пари назаем.

Според прокуратурата обаче той карал някои от тях да ипотекират имотите си, за да гарантират, че ще върнат дадените от него пари. Затова е  привлечен към наказателна отговорност за това, че в периода от 2008 г. до октомври 2016 г., без съответно разрешение е извършвал банкови сделки – дал заеми на 11 души на обща стойност 55 000 лева, като е получил от дейността си и значителни неправомерни доходи в размер на 22 650 лева.

Припомняме, че при операцията, проведена на територията на Пловдив, Раковски и Хисаря, в резултат на която е заловен Милко А., са били намерени и иззети множество документи (включително записи на заповед, тетрадки с данни и договори за заеми), пари в брой и значително количество златни предмети.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което Милко А. е обвинен, е лишаване от свобода от 5 до 10 години, както и конфискация на част или цялото имущество на извършителя.

Определението на съда може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Апелативния съд.

Подобни статии

Top