Оставиха в ареста пловдивчанина, стрелял и ограбил братята в Пазарджик

Пловдивският апелативен съд остави в ареста пловдивчанина Васил Атанасов, който е един от участниците във въоръжения грабеж на двама братя и приятелката им, извършен на 21 декември в пазарджишки офис. 59-годишният Атанасов не се яви в съдебната зала и бе представляван само от адвоката си Христо Стоименов.

На 21 декември 2015 г. в Пазарджик Атанасов, в съучастие с 31-годишния Джемал Аликов от Пещера и 39-годишния аржентинец с испанско гражданство Фернандо Кастро, заедно с още един неизвестен мъж, са извършили въоръжен грабеж на пазарджишкия бизнесмен Спас Спасов и брат му Тодор Николов, както и на приятелката им. От тях те взели мобилен телефон, 1 килограм златни накити и 20 000 лева. По време на грабежа в офиса на Спасов маскираните бандити, въоръжени с пистолети и атвомат Калашников, ранили единия от братята в крака, а другия в ръката и крака.

Пловдивчанинът Васил Атанасов бе арестуван на 30 декември в Пазарджик, а на 2 януари окръжният съд в града му наложи мярка за неотклонение „Задържане под стража“. На 7 януари пък Аликов и Кастро бяха задържани на кръстовището на Мебелна къща в Пловдив. Вчера Окръжна прокуратура – Пазарджик им предяви обвинения за грабеж, придружен с опит за убийство, а Пазарджишкият окръжен съд ги остави за постоянно в ареста.

Срещу Атанасов, който е осъждан за кражби на автомобили и множество други криминални прояви, е повдигнато обвинение в грабеж, придружен с опит за убийство.

По делото са назначени ДНК експертиза и са взети натривки от ръцете на извършителите, за да се докаже дали те са стреляли в офиса на двамата братя, стана ясно по време на заседанието. Резултатите от тези експертизи обаче все още не са готови. Все още не са открити задигнатите по време на обира мобилен телефон, злато и пари, както и оръжията, с които е стреляно.  Продължава издирването и на четвъртия участник в грабежа.

Към материалите по делото са приложени протокол от разпитите на двама свидетели, единият от които защитен. Извършена е и очна ставка, но Атанасов е бил разпознат единствено от приятелката на пострадалите бизнесмени, която го познала по очите.

Определението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

Подобни статии

Top