Оставиха в ареста подпалвача на Джумая джамия

Оставиха в ареста подпалвача на Джумая джамия

Пловдивският окръжен съд взе мярка за неотклонение „ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА“ по отношение на Виктор А.

Срещу него са повдигнати обвинения по чл.330 ал.2 т.3 и чл.194 ал.1 от НК, затова че на 05.01.2015 г. в гр. Пловдив е направил опит да запали сграда със значителна стойност „Джумая Джамия” в гр. Пловдив, която има историческа и художествена стойност, като деянието е останало недовършено по независещи от волята на дееца причини.

На 05.01.2015 г. в гр. Пловдив е отнел чужди движими вещи – 3 л. бензин, собственост на фирма „Ирена” ИТ ЕООД гр. Пловдив без съгласието на дружеството, с намерение противозаконно да ги присвои.

Съдът намери, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най – тежката мярка за неотклонение спрямо него. Той е обвинен в умишлени престъпления, за които се предвижда наказание лишаване от свобода. Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че той е извършил деянията, в които е обвинен.

Съдът прецени, че е налице реална опасност да извърши престъпление и да се укрие, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка. При определяне на най-тежката мярка беше взет предвид и факта, че обвиняемият е осъждан.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

 

Подобни статии

Top