Оставиха в ареста трима от печатарите на сирийските паспорти менте

Оставиха в ареста печатарите на сирийските паспорти менте

Пловдивският окръжен съд остави в ареста Христо Лозев и измени паричната гаранция на майка му Танчи Лозева, като й наложи постоянна мярка „ Задържане под стража“. Двамата, заедно с още четирима души бяха задържани на 23 август за печатане на фалшиви сирийски паспорти в две пловдивски печатници. В ареста остава и Георги Иванов, който се отказа да обжалва на втора инстанция първоначално наложената му мярка „Задържане под стража“.

Христо Лозев и Георги Иванов бяха сочени като организатори на мрежата за печатане на фалшиви сирийски паспорти и други официални документи – фалшиви дипломи, български документи за самоличност, етикети за алкохол, ваучери за храна и др. Престъпната схема беше пресечена, преди паспортите да бъдат изнесени, но в момента на отпечатването им. Намерени бяха 10 хиляди заготовки, предназначени за турски клиент.

На заседанието за мярката отсъстваше майката на Христо Лозев Танчи Лозева, тъй като била приета в болница. Съдът измени мярката й за неотклонение от парична гаранция в „Задържане под стража“ заради нови доказателства, представени от прокуратурата, които доказват, че тя е имала много по-голямо участие в схемата. Магистратите потвърдиха паричните гаранции от по 3000 лева на останалите трима печатари – Пейо Марков, Аспарух Щерев и Цветан Бабаджанов. Решението на съда е окончателно и не може да бъде обжалвано.

 

Подобни статии

Top