Оставиха в пловдивския арест трафикантите на 22-ма афганци

Районен съд Пловдив остави в ареста двама от четиримата трафиканти на афанистанци, които бяха задържани на 6 юли на магистрала „Тракия“. 38-годишният Живко Д. от Войнеговци и  32-годишният Марио Б. от София са обвинени в това, че заедно с още двама души – 54-годишните Данчо Д. и Пламен П., които са освободени под парична гаранция от прокуратурата, са помогнали на 22-ма афганистанци, сред които и две деца – на 15 и 16 години, да да преминат през страната ни.

Припомняме, че марка на 6 юли около 05:00 часа в района на 119-ти километър на автомагистрала „Тракия“ край Пловдив, автопатрул на полицията спира за проверка лек автомобил „Фолксваген“, управляван от Данчо Д., в който пътували 9 афганци. Малко по-късно е бил спрян и микробус „Мерцедес Вито“, с водач Пламен П., в който пътували още 13 граждани на Афганистан. Пред двете коли се е движел ескортиращ ги лек автомобил, марка „Лада“, управляван от Марио Б., като с него пътувал и Живко Д.

Днес Районната прокуратура в Пловдив ги привлече като обвиняеми и внесе в съда искане за налагане на постоянна мярка „задържане под стража“ за двама от четиримата трафиканти.

Съдът мотивира оставянето им в ареста с това, че двамата са извършили деянието и има опасност да извършат друго престъпление. Освен това текстът от Наказателния кодекс предвижда наказание от една до шест години затвор.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване и протест в 3-дневен срок пред Окръжен съд Пловдив.

 

 

Подобни статии

Top