Осъдиха насилник и убиец да лежи до живот

38-годишният Ерол Мюмюн от харманлийското село Надежден ще лежи до живот в затвора, постанови Пловдивският апелативен съд. Апелативните магистрати потвърдиха присъдата на колегите си от Хасковския окръжен съд. Според решението им присъдата ще бъде изтърпяна при първоначален специален режим.

Мюмюн получи най-тежкото наказание, предвидено в българското законодателство за убийство по особено жесток и мъчителен начин и за изнасилване на 24-годишния Калин Димитров от същото село. Изключително тежкото убийство било извършено на 2 март 2013 г. на брега на язовир край харманлийското село Върбово. Тогава Мюмюн отвел с БМВ-то си до водоема 24-годишния Калин. Двамата били доста пияни и надрусани с метаамфетамини.

На брега на язовира Ерол изнасилил и пребил жертвата си, налагайки го с ръце, ритници и къса дървена пръчка по главата, крайниците, гърдите и цялото тяло. В резултат на упражненото сексуално насилие и побоя Калин изпаднал в травматичен шок. Според съдебно-медицинската експертиза непосредствената причина за смъртта е механична асфиксия – задушаване, довела до остра дихателна и сърдечна недостатъчност.

По време на разследването станало ясно, че причина за възникналия конфликт между двамата са били неуредени отношения, свързани с разпространението на метаамфетамини.

Ерол Мюмюн е осъждан в Турция през 2005 г. за трафик на 300 кг хероин. Излязъл от затвора през 2011 година. Той е осъден от Хасковския съд да плати и 70 хил. лв. кръвнина на майката на Калин Димитров.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред ВКС.

Снимка: haskovo.net

Подобни статии

Top