Осъдиха рецидивист, опитал да измами монахиня

40 съдебни заседатели в асеновградския съд

Асеновградският районен съд осъди на 10 месеца затвор при първоначален строг режим 33-годишния Стоил Павлов от Кюстендил, който се опита да измами монахиня от манастира „Св. Петка“ край село Мулдава. Магистратите одобриха сключеното от подсъдимия споразумение с прокуратурата.

На 21 юли 2015 г. Стоил Павлов позвънил три пъти на монахинята. Първият път се представил за игумен на друг манастир, където събирали средства за мъж на име Стоил Павлов, наскоро излязъл от затвора. Парите му трябвали за пътуване от Благоевград до Пловдив. Вторият път обяснил, че са нужни общо 168 лева за пътни и за наемане на квартира в Пловдивско, за да започне работа. Третият път се представил за журналист, който искал да прави телевизионен репортаж за оказаната помощ от църквата.

На 22 юли отново позвънил на монахинята като се представил отново за игумена от манастира, който искал да съобщи, че Павлов пристига, за да вземе дарените пари. Монахинята обаче позвънила на игумена и разбрала, че не е организирана никаква кампания за набиране на средства. Тя подала сигнал на тел. 112. Павлов е задържан на път за манастира и е направил самопризнания.

От прокуратурата съобщиха, че за периода от 2002-ра до 2012-та година, Стоил Павлов е осъждан 17 пъти, като повечето от присъдите са за кражби.

Одобреното споразумение е влязло в сила и Павлов е откаран в затвора за изпълнение на наказанието.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top