Осъдиха съпруг – хакнал пощата, фейсбука и скайпа на жена си

Пловдивският апелативен съд осъди на 1000 лева глоба съпруг, който хакнал електронната поща на бившата си жена, направена в голям интернет портал.

Двамата били женени от 2009 година, но през 2013-та се разделили. След раздялата с него тя се преместила да живее при майка си. Разводът им влязъл в сила на 23 октомври 2013 година.

Докато още вървял бракоразводния процес обаче, на 16 юли 2013 година младата жена установила, че няма достъп до пощата си, въпреки че многократно въвеждала паролата си. Впоследствие тя разбрала, че не може да влезе и в профилите си във Фейсбук и Скайп.

Оказало се, че от 10 юли 2013-та до 19 октомври 2014-та година, бившият съпруг регулярно влизал в пощата на жена си. Това е доказано от справка на интернет доставчика й.  Вероятно жената е ползвала компютъра на съпруга си, който е бил закупен по време на брака им и той се е възползвал от запомнени данни в харддисковете.

Полицията открила хакера и му прибрала компютъра като веществено доказателство. Той си признал извършеното престъпление пред съда. Апелативните магистрати са постановили след приключване на делото компютърът да му бъде върнат.

Подобни статии

Top